BBC25: Nu effe niet

Deze maand doe ik elke dag zo vaak als mogelijk mee met de Boho Berry Challenge. Het onderwerp van vandaag is…

“Contribution”

Goh. Vroeger werkte ik nog 2 dagen per week als vrijwilliger in een dierenasiel en kon ik nog zeggen dat ik zo toch een beetje mijn bijdrage leverde aan de maatschappij.

Op dit moment beperkt mijn vrijwillige bijdrage zich echter tot werken op Werchter. Het loon dat ik daar verdien krijg ik immers nooit te zien, want het gaat rechtstreeks naar een schooltje dat er materiaal mee koopt. Maar laat ons eerlijk zijn: ik doe dat toch vooral om wat tijd op de geweldigste wei van het land door te brengen.

Ik ben dus voorlopig een behoorlijk nutteloos wezen op dat vlak, maar ik voel mij daar niet echt schuldig over. Dit jaar reserveer ik voor mezelf, en wanneer het vat energie terug overloopt, deel ik dat met veel plezier opnieuw met anderen die het nodig hebben. Nu gewoon effe niet.

Op welke manier leveren jullie een bijdrage?

Advertenties

6 gedachten over “BBC25: Nu effe niet

 1. Maar verdorie, je levert toch een bijdrage aan de maatschappij! Je werkt, dus betaal je ook belastingen, dus zorg je mee voor geld waarmee anderen die het slechter hebben, geholpen kunnen worden!
  Op dit moment is mijn bijdrage ook beperkt tot mijn betalende job, ook al heb ik veel ideeën voor vrijwilligerswerk. Maar er is (nog steeds) niet zoveel energie en dus moet ik kiezen. En dan denk ik: ik werk en draag dus bij en ik zorg voor mijzelf, zodat ik dat kan blijven doen. Dat is al veel, toch? 🙂

  1. Eigenlijk wel ja, zo had ik het nog niet bekijken. Terwijl ik me nog glashelder herinner wat een parasiet ik me voelde toen ik ziek thuis was. Merci om me daarop te wijzen!! ❤

 2. Ook ik vind betaald werk een bijdrage is aan de maatschappij.
  Ikzelf doe momenteel 2 onbetaalde vrijwilligerswerken en ik zit (onbetaald) in het bestuur van een zinvolle vereniging die ik zelf oprichtte. Stom genoeg heb ik juist het gevoel niets bij te dragen aan de maatschappij omdat ik niet betaald werk en dus moet leven op kosten van andere mensen.

  1. Ik had het ook moeilijk met dat idee van ‘op kosten van anderen te leven’, en mijn vrijwilligerswerk was ook maar een schrale troost.
   Voor wat het waard is: ik ben blij dat ik al werkend kan bijdragen aan de mogelijkheid om mensen die het nodig hebben hun rust te gunnen. Ik weet als geen ander dat er soms echt geen andere optie is dus ik zit er niet mee dat dat ‘op mijn kosten’ is.

 3. Ik ga werken en probeer zo goed mogelijk te zorgen voor mijn gezin, bomma en vader….meer kan ik er niet bijnemen hoe graag ik dat ook zou willen…..

 4. Ik lever mijn bijdrage aan de staat, de sociale zekerheid, die shizzle… Flauw he 🙂 Ik probeer wel bij te dragen aan een goed doel dat ik jaarlijks uitkies, maar ook dat is met geld, niet met daden, ik heb daar eerlijk gezegd de fut niet voor….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.