BBC30: Rond Kerstmis

Deze maand doe ik elke dag zo vaak als mogelijk mee met de Boho Berry Challenge. Het onderwerp van vandaag is…

“Lessons learned”

1. Doen, doen, doen.

Ik zal nog veel twijfelen, onderzoeken en uitstellen. Maar het zal niet meer uitmonden in mijn schouders ophalen en mij neerleggen bij de situatie omdat dingen oplossen zo angstaanjagend lijkt.

Ik heb gedààn dit (half) jaar, en ik ben meerdere keren zwaar tegen een muur gebotst, soms zelfs een paar weken blijven liggen, maar ik ben op een paar maanden verder gekomen dan in de paar jaren die eraan vooraf gingen. Gewoon door te doén in plaats van te twijfelen. Ik hoop bij god dat ik die les nooit meer vergeet.

2. Geloven.

Zo lang ik niet geloof dat iets überhaupt mogelijk is, ga ik niet eens dénken over een poging om het waar te maken. Het begint dus allemaal met erin te geloven, hoe onrealistisch (hello there, obsessie met een blinkend zwarte auto!) het ook lijkt. Hoe zeggen ze het ook weer? Aim for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars?

3. Ik ben belangrijk.

Niet op een lelijke, hautaine, egoïstische manier. Wel in mijn eigen hoofd, waar niemand er last van heeft, op een manier die noodzakelijk is om mezelf te geven wat ik nodig heb om mijn best mogelijke leven te leiden.

4. De juiste focus.

Als uitsmijter nog een schoontje dat ik onlangs hoorde. Als we de vastberadenheid waarmee we geloven in worst case scenario’s – die in 90% van de tijd niet eens realiteit worden – zouden inzetten om even hardnekkig te geloven in een goede afloop, zou ons leven pakken aangenamer zijn. Weer een nieuw concept voor mij, toch wat betreft het minstens zo hard geloven in het goede, en hopelijk een blijvertje.

Voilà, my two cents voor de eerste helft van dit jaar. Als ik nog iets nieuws leer tijdens de tweede helft, kom ik daarmee ergens rond Kerstmis terug bij u!

Advertenties

Een gedachte over “BBC30: Rond Kerstmis

  1. Het zijn allemaal puntjes die ook voor mij gelden, maar vooral dat laatste… Och, de vreselijke scenario’s die ik in mijn hoofd heb, terwijl tot nu toe nog geen enkel daarvan uitgekomen is. En toch, telkens opnieuw verlammen ze mij en raak ik er door in paniek. Juiste focus, merci om mij daar nog eens aan te herinneren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.