Monthly blessings – juni

Na een maand dagelijks bloggen heb ik het gevoel dat ik onophoudelijk gebabbeld heb, maar doordat het allemaal rond een bepaald thema draaide, is er veel dat ik ook niet gezegd heb over vorige maand. De hoogtepunten van juni:

+ Na het stopzetten van medicatie waarmee ik op vraag van de dokter experimenteerde klaarde alles weer een beetje op. Het is jammer dat ook dat niet de oplossing bood die ik zoek, maar het is vooral fijn om dokter Distelmans weer uit mijn speed dial te kunnen schrappen, als ge begrijpt wat ik bedoel.

+ Ik heb 30 dagen onafgebroken geblogd, terwijl ik niet altijd in vorm was en me moest behelpen met mijn telefoon wegens de laptop op sterven na dood. De vragen overlapten mekaar vaak, maar dat dwong me om hetzelfde vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en ik heb daar toch weer één en ander uit geleerd. Dat dit jaar niet alleen maar zwaar was maar mij ook veel verder heeft gebracht dan ik een maand geleden nog dacht bijvoorbeeld.

+ Er was een bepaalde auto die ik wou, en om het allemaal wat echter te maken ging ik al eens naar de garage alsof ik het geld – of op zijn minst al een plan om aan dat geld te raken – al had. Beste humeurboost ever!! Ondertussen zie ik het pakken grootser, dus ik zal nog eens naar een andere garage moeten. Wat een pech. #not #nieuwehobby

+ Bij de psychologe deed ik een soort van familieopstelling die voor mij heel waardevol was. Nu pas zie ik de zwaarte in van moeder te moeten zijn in plaats van dochter te mogen zijn van mijn moeder. Dat soort inzichten lost zelden iets concreets op, maar ik kan mezelf mijn vermoeidheid en ‘zwakte’ weer wat meer vergeven. Goud waard.

+ Ten tijde van het medicatie-experiment zat ik mentaal volledig aan de grond. De nieuwe pillen hadden een averechts effect op mijn angstremmers/antidepressiva, met als resultaat dat ik onophoudelijk had kunnen wenen over het feit dat ik elke ochtend maar bleef wakker worden omdat mijn hart het domweg vertikte om te stoppen met kloppen. Deze keer plukte ik eindelijk de vruchten van mijn jarenlange ervaring met depressieve episodes. Ondanks de staat waarin ik verkeerde, had ik gelukkig nog de tegenwoordigheid van geest om te weten hoe ik mezelf los kon maken van mijn gedachten. Ik vroeg aan het lief of we een weekend weg konden gaan, want niks doet mij zo hard stoppen met denken als nieuwe plekken ontdekken. Again, een weekend vluchten lost niks op, maar het gaf mijn hoofd wel wat rust om er daarna weer tegenaan te kunnen.

+ Ik vind dat ik de laatste maanden hard genoeg gewerkt heb aan Project Gezondheid, dus het zou wel eens kunnen dat ik mezelf op dat vlak een maandje vakantie gun. Wat jullie?

Advertenties

5 gedachten over “Monthly blessings – juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.