Dagboek van een angststoornis #10: update

Als ge lichtjes hysterisch wordt wanneer het lief zegt dat de reis naar Marrakech stilaan geboekt moet worden, weet ge dat het tijd is om nog eens een aflevering van ‘Dagboek van een angststoornis’ op te nemen. Of beter gezegd, meerdere afleveringen, want het zou nogal onduidelijk worden zonder een update na de laatste vlog van 2016.

Bij deze dus eerst een terugblik op wat ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan in het kader van mijn angststoornis. Binnenkort een verslag van hoe ik mij probeer voor te bereiden op de meest angstaanjagende vakantie van mijn leven.

Alle vorige afleveringen staan in mijn afspeellijst ‘Angststoornis’ op YouTube.

 

Advertenties

7 gedachten over “Dagboek van een angststoornis #10: update

 1. Ken je NEI-therapie? Zoek anders eens op en kijk of dit iets voor jou kan zijn. Veerle Geerts kan je hierbij helpen. Zij is een gezichtsreflexologe uit Kalmthout, maar ze werkt ook in de groepspraktijk “WonderWijvenHuis” in Wommelgem. 8 en 9 september zijn het daar opendeurdagen. Als je er kennis mee wil maken kan je een kennismakingsaanbod boeken van 50 min voor 35 euro.
  Als het iets voor jou lijkt, zal je ook op korte termijn bij haar terecht kunnen. Nu is ze wel op verlof tot 31 augustus dacht ik.

 2. Ik heb naar je video boodschap gekeken. Zelf ben ik bekend met angst en paniek vanaf mijn 21 e. Ik ben nu 65.
  Vanaf mijn 40 e slik ik medicatie.
  Dat heeft veel positiefs met zich meegebracht.
  Ik herken de hypo´s , waardoor angst ook weer naar bovenkomt.
  Ik verbaas me over het feit dat je een reis naar een ver land gaat maken.
  Alles waar moeten achter zit is niet de juiste weg , je vecht onbewust tegen je angst.
  Het woord willen is positiever .
  Door angsten maak je jezelf vaak afhankelijk van partner .
  Het jezelf willen bewijzen is ook energie slopend.
  Je zit nu midden in een traject van hulp en veranderingen van eet en slaappatronen.
  Ga bij jezelf is na , ga je die reis doen om je partner tegemoet te komen of omdat je er zelf graag naar toe wilt.
  Zo langzamerhand heb ik wel geleerd wat ik wel of niet wil.
  Communicatie met partner is heel belangrijk.
  Het denken vanuit goed of fout is fnuikend.
  Accepteer dat je angstig kan zijn , door de tijd heen leer je vaak zelf wat het beste werkt om tot rust te komen.
  Natuurlijk werkt het bij iedereen anders ,maar ontken je angst niet.
  Angst zal altijd mijn zwakke punt blijven , maar ik heb een manier gevonden om het een plek in mijn leven te geven. Het is altijd nog vervelend om een angstaanval te doorstaan , maar het gaat over. Ik blijf er ook niet meer in hangen , van . O het is me weer niet gelukt.
  Probeer is in je diepe zelf te kijken ,waar je het meest bang voor bent.
  Groet ,

  Astrid

 3. Ik zou ook bang zijn in de woestijn in een tent…brrr, ik weet niet of ik het zou doen…..ik heb ervaren hoe moeilijk het is om de juiste hulp te vinden, toen de eerste problemen de kop op staken……ik moet zeggen als ze denken dat je kanker hebt word je sneller geholpen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.