Ochtenden in de zon

pixabay

Dit jaar heb ik nog maar één week vakantie gehad, ergens in mei. Korte samenvatting daarvan: ziek in bed, en kans om elk moment opgeroepen te worden om te gaan werken want collega ook ziek in bed.

Op mijn volgende vakantie is het nog een maand wachten, en dat wachten begint toch wat lang te duren. Omdat half oktober nu eenmaal laat is om aan uw ‘groot verlof’ te beginnen, en omdat er in de afgelopen 4 weken welgeteld één dag was, een zondag, waarop ik gewoon thuis was. Alle andere dagen was ik aan het werk of verbleef ik elders.

Versta mij niet verkeerd; een weekendje Parijs is heerlijk. Maar dat is niet hoe ik mijn batterijen écht oplaad. Dat doe ik het beste op dagen dat ik helemaal nergens moet zijn en gewoon wat onder mijn steen mag kruipen.

In combinatie met heel veel afspraken voor en na het werk was de afgelopen tijd dus behoorlijk pittig, maar gelukkig had ik dit weekend toch al een kleine adempauze.

Geen enkele verplichting buitenshuis, en de meldingen van Whatsapp uitgeschakeld zodat ik zelf koos wanneer de buitenwereld mij mocht bereiken. Heerlijk.

Maar wat nog het beste was: de ochtenden. Vanaf het opstaan in de gaten houden wanneer de zon hoog genoeg staat om op het terras te vallen en dan direct naar buiten.

Gewoon maar wat zitten. Geen mensen, geen telefoon, geen boek. Alleen de zon, mijn thee en ik.

Zo bewust mogelijk genieten van elke seconde. Voelen hoe de warmte van de zon op mijn gezicht valt. Voor de bewolking opkomt. Voor het lief opstaat. Voor de herfst komt.

Met mijn ‘eerst doen wat ge moet doen’-mentaliteit laat ik ze veel te vaak aan mij voorbijgaan, die stille ochtenden in de zon, en het waren misschien wel de laatste van het jaar. Als dat het geval is, hoop ik dat ik de warmte van de zon en de stilte in de lucht kan meenemen naar volgende lente en dan wat vaker alles kan laten voor wat het is tijdens het eerste uur van een vrije dag.

Want er bestaan nu eenmaal geen betere ochtenden dan stille ochtenden in de zon.

Advertenties

5 gedachten over “Ochtenden in de zon

  1. De eerste uurtjes van een dag zijn minder mijn ding, maar ik heb hetzelfde in de laatste uren. En gelukkig durf ik het mijzelf meer en meer toe te staan om daar gewoon van te genieten, zonder meer 🙂 Ik wens je nog een paar mooie, zachte ochtenden toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.