Monthly blessings – september

Wat een maand zeg. Ik ben zo druk bezig geweest met vanalles en nog wat dat het begin ervan al een kleine eeuw geleden lijkt. Het beste van september:

+ De maand begon in Parijs. Ideale plaats om élke nieuwe maand te beginnen, wat mij betreft. Ik heb naar mijn gevoel maar een derde gezien van wat er te zien valt, dus ze zien mij daar zeker nog terug.

+ Ik rook een kans en greep ze. Of beter nog: ik creëerde ze. Ik overtuigde iemand er al deels van dat ze mij een paar uur per maand nodig heeft om alle organisatorische shizzle rond het ontwerpen van haar collecties efficiënter te doen verlopen. Tot mijn geweldig grote verbazing hapte ze direct toe en zitten we deze week al samen om één en ander te bekijken. De kans dat het niks wordt is even groot als de kans dat er wel iets uit voortkomt, maar los daarvan ben ik eigenlijk gewoon fier op het feit dat ik haar dat voorstel gedaan heb. Dat ‘gewoon dóen’-idee begint mij meer en meer te bevallen, y’all.

+ Ik had maar liefst 2 vrije weekends deze maand. Ze waren allebei even nodig en even heerlijk. Hoera voor lange maanden die 5 weekends bevatten!

+ Het was buiten die weekends dus enorm druk, maar daardoor heb ik ook in één klap heel veel dingen die sowieso toch moesten gebeuren achter de rug. Het leven is weer wat overzichtelijker nu, en de laatste weken voor de vakantie zouden (hout vasthouden) door al dat vooruitziend werk wat rustiger moeten verlopen.

+ Het weer was heel vaak heel perfect. Maar echt he. Veel zon gezien zonder te smelten en te vloeken, beter dan dat wordt het niet. Nog een maand of 7 en we krijgen terug zo’n weer.

+ Er zijn een paar belangrijke puzzelstukken in Project Gezondheid op zijn plaats gevallen. Het levert weer wat extra ‘werk’ op voor de komende maanden, maar het doet me ook beseffen hoe hard ik er dit jaar al voor gewerkt heb. Tweede applaus voor mezelf deze maand, want daar word ik nu eenmaal vrolijker van dan van kijken naar wat ik nog niét bereikt heb.

+ Een paar avonden per week ben ik aan het werk terwijl de rest van het land thuis in zijn zetel zit. Als ik dan op mijn beurt overdag een terraske kan doen terwijl de rest van het land nog aan het werk is, heb ik daar eens zo veel plezier van. Op die ene middag dat het lief thuis was na een week afwezigheid en vóór al direct terug een weekend afwezigheid, zetten we ons op een stukje Leuven dat best gezellig geworden is en waar ik één van de betere chai lattes geserveerd kreeg. Een klein mirakel, want op veel te veel plaatsen heb ik al veel te veel betaald voor een fantasieloos zakje thee met warme melk. Daar zien ze mij dus ook nog terug, en waarschijnlijk veel sneller dan in Parijs.

En, hoe is voor jullie het begin van het nieuwe schooljaar verlopen?

Advertenties

Een gedachte over “Monthly blessings – september

  1. Hahaha, “Nog een maand of 7 en we krijgen terug zo’n weer.”, hoe heerlijk optimistisch (of sarcastisch 😉 ) is dat wel niet!
    En chapeau voor die gegrepen kans! Ik duim dat er wat uit voortkomt, maar ook indien niet heb je het inderdaad toch maar gewoon gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.