Deze maand

Estée Janssens – Unsplash

Oktober is nooit echt een speciale maand. Buiten werken en ziek worden (elk jaar opnieuw ja, de eerste echt donkere weken komen altijd hard aan) staat er maar zelden iets op de planning.

Dit jaar wordt het echter een beetje een atypische maand doordat ik op vakantie ga. Ik probeer deze keer wat bewuster om te gaan met de stress die dat altijd met zich meebrengt dus elke week heeft deze maand een ander thema.

Week 1: Rust

Deze week ging mijn ‘afsprakenstop’ in. Een tijd geleden al besliste ik om in de laatste weken voor de de reis geen enkele afspraak meer in te plannen. Buiten gaan werken en een minimum aan huishouden wou ik deze week heel bewust zo weinig mogelijk doen.

Ik ben mezelf verdomd dankbaar dat ik zo vooruitziend ben geweest, want weet ge nog, die keer dat ik vertelde over mijn jaarlijkse oktobergriep? Haha. De maand was amper een dag oud toen de eerste symptomen de kop opstaken en sindsdien gaat het alleen maar bergafwaarts. Veel meer dan gaan werken gebeurt er dus niet, en ik mag er niet aan denken dat ik nu ook nog van links naar rechts had moeten lopen.

Week 2: Chaos

Volgende week heeft totale chaos op de planning staan. Er zijn nu eenmaal 101 dingen die nutteloos zijn om 3 weken voor vertrek al te doen, zoals daar zijn: de laatste dingen wassen en strijken, mijn nagels doen, nog eens rap kuisen,…

Ik blijf tot op het laatste moment gewoon doorwerken ook, dus dat wordt een stevig weekske.

Week 3: Vakantie

In week 3 zitten we in Marokko, en die planning heeft iemand anders voor ons opgesteld dus dat is wel zo makkelijk. We gaan veel kilometers afleggen langs kloven, het Atlasgebergte en doorheen de woestijn en vervolgens nog een paar dagen in Marrakech verblijven.

Een volle agenda waarvan ik de coördinatie met plezier overlaat aan mensen die daarmee hun geld verdienen.

Week 4: Radical selfcare

De laatste week van de maand ben ik thuis en dat is de week waar ik nog het meest naar uitkijk. Ik ga sowieso een beetje kapot op reis vertrekken en nog een beetje kapotter terugkomen want het wordt beslist geen luie strandvakantie.

Voor die week blijft het dus bij die ene afspraak die ik al vastlegde, en voor de rest plan ik gewoon van de aardbol te verdwijnen en mijn telefoon ook eens op vakantie te sturen. Het jaar was lang, en de winter zal dat ook zijn, dus het thema van die week spreek voor zich. A girl’s gotta do what a girl’s gotta do, right?

Jullie speciale dingen op de planning voor deze maand?

[Deze post maakt deel uit van de Bohy Berry Challenge van oktober over plannen, waaruit ik elke maandag en donderdag een onderwerp kies.]

Advertenties

4 gedachten over “Deze maand

  1. Ik vrees ook voor de ziektekiemen die me traditioneel in oktober overvallen… Ik hoop dat je gezond en wel op reis kan vertrekken. Marokko is naar het schijnt prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.