Mighty forces

BOLD.

Dat was mijn woord van dit jaar, geïnspireerd door de spreuk ‘Be bold, and mighty forces will come to your aid’.

Met een joekel van een angststoornis samen met een groep onbekenden door Marokko reizen en elke vorm van veiligheid aan de grens van de woestijn achterlaten; veel ‘bolder’ dan dat kon ik het niet bedenken. Het sprak tot mijn verbeelding, die reis, maar er waren maar weinig dingen die me meer angst inboezemden dan zoiets ook effectief te doen.

I was scared as sh**. But I did it anyway.

En nu heeft het nog wat tijd nodig, denk ik. Tijd om te beseffen dat ik het echt gedaan heb. Dat ik in de foto’s ben gestapt die anderen altijd maakten van een wereld die voor mij zo onbereikbaar leek, en dat ik zelf diezelfde foto’s heb kunnen maken.

Dat ik de oorverdovende stilte van de woestijn heb mogen ervaren. Op een dromedaris de zonsondergang daar tegemoet gereden ben, en de volgende ochtend op diezelfde plek, weer in diezelfde oorverdovende stilte, de zon weer heb zien opkomen. Dat ik heb mogen voelen wat de woestijn doet met een mens: iets wat ik niet onder woorden kan brengen. Dat ik kan wat iemand anders ook kan, zij het dan met iets meer voorbereiding.

Ik kon me op voorhand niet voorstellen dat ik het echt zou kunnen allemaal.

Maar wat ik me vooral op geen enkele manier op voorhand had kunnen voorstellen, is dat, net door datgene te doen wat me het meest beangstigde, ik de mooiste ervaring van mijn leven cadeau zou krijgen.

Always be bold, guys. Mighty forces do come to your aid. ❤

Advertenties

13 gedachten over “Mighty forces

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.