Storm in het brein

rawpixel – Unsplash

Het gebeurt maar zelden dat ik een project heb waarvoor ik moet brainstormen, maar als het zich voordoet, grijp ik altijd terug naar mijn bullet journal. De enige uitzondering was de reis naar Marokko; daarvoor diepte ik een oud, half gebruikt schrift op dat veel lichter en dunner was om mee te nemen dan mijn Moleskine.

In eerste instantie dachten we immers op eigen houtje een route uit te stippelen, dus maakte ik in dat schrift een lijst met plaatsen die ik wou bezoeken, mooie riads en voordelige vluchten.

Toen we op een interessante georganiseerde reis botsten en die besloten te boeken, kreeg het schrift een andere functie. Alles wat ik voor vertrek moest doen, zoals mijn bankkaart activeren en mijn reispas vernieuwen, schreef ik er in op, en een inpaklijst mocht uiteraard ook niet ontbreken. Maar wat voor mij het belangrijkste was: alles wat ik voor mezelf kon doen en incalculeren om de reis zo aangenaam mogelijk te maken, kwam er ook in terecht.

Achteraf gezien is dat schrift de helft van het werk geweest. Door daar alles in neer te pennen kwam ik op oplossingen voor eventuele problemen waar ik nooit zou opgekomen zijn als ik het maar in mijn hoofd had laten malen zonder de tijd te nemen om alles op te schrijven.

Het heeft enorm veel rust gebracht in een chaos van stress en angst en heeft mijn reiservaring er absoluut beter op gemaakt. Onbedoeld heb ik zo mijn eigen ‘reisbijbel’ ontworpen, en bij een volgende vakantie haal ik hem gegarandeerd weer boven.

Hebben jullie wel eens projecten waarvoor je moet brainstormen? En hoe pakken jullie dat aan?

[Deze post maakt deel uit van de Bohy Berry Challenge van oktober over plannen, waaruit ik elke maandag dinsdag en donderdag een onderwerp kies.]

Advertenties

2 gedachten over “Storm in het brein

  1. Op ‘t werk werk ik meestal met flappen, hele associatie-oefeningen komen dan tevoorschijn. Voor m’n blog zijn dat vaker lijstjes of losse ideeën die ik verzamel. En mijn Bullet Journal is mijn trouwe vriend om niks te vergeten van to do’s etc.

  2. Dat doe ik de laatste tijd te weinig: alles op papier zetten wat er in mijn hoofd zit. Ik weet nochtans dat dat – het neerschrijven alleen al – meer licht zal werpen op de zaak. Voor Nepal kozen we ook voor een georganiseerde reis en heb ik vooral een meeneemlijst gemaakt. Met als gevolg dat we het saldo van onze reis ruim een maand te laten hebben betaald en maar net op tijd waren met de reispasaanvraag 😀 Chaos voor een gestructureerd planner gelijk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.