Sport inplannen

Gades Photography – Unsplash

Ik heb het geluk een soort van beweging te hebben gevonden die mij niet alleen ligt. Ik word ook nog eens betaald om het over te brengen op anderen en ik kan het na mijn werkuren zoveel doen als ik wil, helemaal gratis. Makkelijker dan dat wordt het niet, toch?

Tot eind augustus was dat inderdaad het geval; zelfs tijdens de hittegolf lukte het als vanzelf om 3 à 4 keer per week na het werk te sporten. Sinds september denk ik echter niet dat ik al 5 keer gesport heb. De reden daarvoor is dat we tijdens het schooljaar een paar dagen per week doorlopend open zijn, en mijn uurrooster veranderd is waardoor ik nu net altijd de ochtendshiften doe op dagen dat we open blijven.

Dat betekent niet alleen dat, wanneer ik na het werk wil sporten, ik dat moet doen tussen mijn klanten. Het moet ook nog eens gebeuren in het bijzijn van mijn bazin, die me in de namiddag komt aflossen. Dat dat een beetje awkward is, daar wil ik me nog over zetten, maar het probleem is dat zij daar handig gebruik van maakt om over vanalles en niks te komen overleggen met mij terwijl ik aan het sporten ben. Het schiet niet op zo, ik ben veel langer bezig dan nodig en kom er nooit echt helemaal in.

De voorbije 2 maanden had ik meermaals de intentie om na het werk te blijven sporten, tot de bazin toekwam, de moed in mijn schoenen zonk en ik gewoon naar huis vertrok. Nu alle praktische en mentale voorbereidingen voor de vakantie achter de rug zijn, wil ik toch een nieuwe poging doen, want ik vind het te belangrijk om het zomaar te laten vallen.

Om de bazin een beetje ‘af te blokken’ overweeg ik om heel asociaal wat muziek in mijn oren te stoppen. Het is niet iets wat onze klanten doen, want zij moeten het natuurlijk horen wanneer we hen corrigeren of iets nieuws uitleggen, maar goed. Om er zeker van te zijn dat ik niet weer zonder sporten wegloop na het werk, ga ik de tactiek die ik onlangs ontdekte toepassen: de vrijblijvende to-do die sporten is, in de agenda zetten en behandelen als een vaststaande afspraak bij, ik zeg maar wat, de dokter. Geen excuses meer, en geen ruimte om het op het laatste nippertje toch ‘af te zeggen’.

En laat ons hopen dat ik op die manier toch weer iets sportiever dit jaar kan afsluiten binnenkort. Is het voor jullie ook een uitdaging om sport consequent op de agenda te zetten of hebben jullie daar een routine in gevonden die goed werkt?

[Deze post maakt deel uit van de Bohy Berry Challenge van oktober over plannen, waaruit ik elke maandag en donderdag een onderwerp kies.]

Advertenties

5 gedachten over “Sport inplannen

  1. Ik zat in die fase dat ik elke vrije dag aangreep om een rondje te lopen. Omdat ik er gewoon ook echt deugd van had. Tot ik een maand geleden ziek werd. Bronchitis voor een week of 2-3 en daarna buikgriep, want eentje is geentje eh. Dus een maand zonder lopen al. Hopelijk kan ik eind van de week eindelijk de draad terug oppakken.

  2. Ik ga elke dag hardlopen. Het is zo in mijn leven geintegreerd dat het automatisch is geworden. Dat werkt voor mij het beste.

  3. Ik sport gelukkig graag genoeg om het regelmatig te doen, maar eigenlijk zou ik het desondanks beter ook inplannen. Want op momenten waarop het drukker wordt door andere verplichtingen, valt sporten als eerste weg, terwijl het vaak hetgene is waar ik net het meeste van ontspan. Goed idee dus! En ik duim dat je bazin je door die muziek gerust laat, want behalve dat ik ook niet zou willen bekeken worden terwijl ik sport, is dat ook gewoon je vrije tijd en geen werktijd meer!

  4. Ik plan het sporten ook in als een afspraak. Een afspraak met uzelf is ook een afspraak, immers. Het is nu een tijdje geleden want het was te druk om te sporten (terwijl ik dat beschouw als selfcare) maar net als bij Haaike is dat het eerste wat moet wijken. Net als yoga… Aiaiai. Hoog tijd om daar weer verandering te brengen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.