Monthly blessings – oktober

Begin oktober schreef ik het al: het beloofde een atypische maand te worden, en dat is exact hoe het uitgedraaid is. De hoogtepunten van de afgelopen maand:

+ De maand begon met mijn traditionele oktobergriep, wat me dwong om af en toe wat rust te nemen voor ons vertrek. Ziek zijn is soms even veel een vloek als een zegen, want het belette mij om me te moe te maken met nutteloze huishoudelijke shizzle.

+ Ik heb veel tijd en energie gestopt in mentale voorbereidingen voor onze reis, maar het was het allemaal dubbel en dik waard. De inzichten die ik kreeg door al mijn harde werk en door datgene te doen wat me het meest beangstigde, draag ik de rest van mijn leven als een geweldig cadeau met mij mee. New York, mijn grote droom sinds ik een tiener was, komt in een klap veel dichterbij.

+ We hadden natuurlijk ook gewoon veel geluk, met het weer bijvoorbeeld. Tot vlak voor ons vertrek zag het er nog naar uit dat het de hele week rond de 30 graden zou zijn, maar eens ter plaatse genoot ik elke dag van een veel aangenamere, zo niet perfecte, 23 à 24 graden. Ik verdenk mijn persoonlijke ‘mighty forces’ ervan om dat netjes voor mij te hebben geregeld.

+ De week na onze terugkomst was er een van totale rust. De reis zelf was de ervaring van mijn leven, maar eens een week niks moeten was wat ik echt nodig had. Ik keek ’s middags naar het nieuws, deed dutjes, las, en ging aan de slag met wat nieuw verworven inzichten. Een betere manier om de batterijen op te laden voor de donkerste tijd van het jaar kon ik mij niet wensen.

+ Naast veel rusten hield ik ook grote schoonmaak, maar er kwamen geen stofzuiger of dweil aan te pas. Het was mijn digitale leven waar ik met de grove borstel doorging. Mails zonder echte deadline die al maanden in mijn inbox zaten te wachten pakte ik aan, ik klikte ontelbare keren op ‘unsubscribe’ en vond een paar apps die het leven er weer wat eenvoudiger op maken.

+ De buurvrouw heeft zoveel plaats op haar boerderij dat ze besloot om één van de ongebruikte ruimtes beschikbaar te stellen voor yogalessen. Het was dik 5 jaar geleden en confronterend, maar het deed ongelooflijk veel deugd om nog eens op mijn mat te gaan liggen. En het enige wat ik daarvoor moest doen was mijn deur uitstappen en de deur ernaast binnenstappen. Hoeveel makkelijker wilt ge het voorgeschoteld krijgen zeg??

+ Mijn dagelijkse ‘selfcare routine’ begint stilaan vorm te krijgen. ’s Ochtends een kwartiertje vroeger opstaan om al iets voor mezelf gedaan te hebben voor ik aan mijn werkdag begin; meer moet dat niet altijd zijn.

+ Op mijn eerste werkdag liet mijn auto, 13 jaar oud en ’s nachts geen dak boven zijn hoofd, het al direct afweten. Gelukkig was mijn vader in de buurt om me te komen depanneren. Ik hoop dat er altijd wel iemand in de buurt zal zijn om mij uit de nood te helpen, want ik vrees het ergste voor deze winter.

+ Dat extra uurtje weekend eind oktober; ik ben daar precies te blij mee om dat af te schaffen.

+ Gisteren ontving ik een mail dat de organisatie waarmee we op reis gingen de boeken neerlegt en alle reizen vanaf vandaag geschrapt worden. Hebben wij daar efkes een chanceke gehad zeg!

Advertenties

3 gedachten over “Monthly blessings – oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.